Assalamualaikum, update update :)

Followers

power of love

Daisypath Anniversary tickers

She's :]

My Photo
19, A daughter, Din's 14082010 ♥, TGG-KEL

Wednesday, 8 October 2014

PLKN Batu Jong,Kuala Krai, Kelantan.. Siri 11 Kumpulan 2, 2014 .

Wirawati CHARLIE
Forever Dorm F
Selamanya kawan baikk, nie gambar last sebelum Mar tinggalkan Kem buat selamanya. Sebab nak urus belajar ..sedihh, sob sob.. T.T
Ni pulakk, gambar first time aktiviti with that awkward baju koperat.. Rimass tahu dokk. Nie first time kenal kawan kawan .. Happy doe.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Okay, dah tengok gambar kat atasss tuu ? tuu lah kawan Mar masa Mar first time jejak kaki dekat Plkn ... Kau tahu ape perasaan bila dapat tahu yg kita sendiri dapat Plkn even menda tuu lah yg kita paling tak suka .. Like me, serious talk, Mar memang benci Plkn.. Sebab ramai yg kata Plkn macam PENJARA ! . Kau pasti tahu perasaan org dalam penjara tu macam mana kan ? Kene kurung lepas tu seksa kita main panas .. Nak dijadikan cerita, Mar cek Plkn mase Mar form5.. Mase tuu time subjek ICT. Yelaa , sambil main komputer, adalah kawan Mar ajak cek Plkn, nak tengok siapa yg dapat. So, kita pun cek lah ramai2. Yg paling rezak (stress) Kawan Mar yg memang dah teringin nak pergi Plkn tu sorang pun tak dapat . Yg dapat Mar. Mar dohla BENCI PLKN .. hahaha . Benci tak terkata ... Mar dahlah kene sorak di kawan kawan dalam kelas sebab dapat PLKN. Cb betul laahh .. Sampaikan kehari nak dekat tarikh pergi PLKN. Mar terima kanyataan ...Mar tabah even kena tinggalkan kawan kawan.. Ramai kawan kawan Mar & also Parent Mar hantar Mar pegi naik bus PLKN dekat Syahbandar,Kuala Terengganu.. Pada 7.4.2014. So, bermula lah perjalan Mar sebagai seorang WIRAWATI ..


Masa Sampai dekat kem , memang awkward sangat sebab tak ramai kenal orang mase tu, jadi macam tak fikir sangat lah apa yang nak jadi..So, masa sampai ada taklimat dan sebagainya . Siap ada spotcek beg lagi noohh ... Jarum tak boleh bawak , dan juge gunting. Kau pikir aku nak bunuh orang ? Nasib laa bukan aku yang bawak . haha ... Aku bawak bum kanak kanak je . Tu pun dah kene soal siasat bagai .. Lawak dohh ..Masa Jurulatih bahagikan bilik , Mar dapat dorm F . Dorm paling best sebab dekat dengan bilik rehat and Water Cooler . hahaha*Ketawa Jahat* Mar banyak belajar. Belajar sara diri wehh.. Menda alah dohh . Haha . Kelakar .. Paling best laa, dapat kawan kawan yg paling cool .. Siapa kata PLKN nie tak best sebanarnya salah, diaorang boleh je kata tak best sebab diorang tak rasa apa yang kita alami sendiri . Kau rasa tak best sebab ada kawad kan ? Hahaha.. Kau tak rasa lagi ada FLYING FOX, CIPTA LAGU KOMPENI SENDIRI ...Kau tak rase semua tu beb , sedap lah mulut. Yg paling penting . Kau teriak tak habis masa nak tinggalkan kem dan kawan kawan.. Masa tu kau akan paham apa itu PLKN.. Masa tu kau akan rasa menyesal sebab kau rindu kat PLKN..


Moral of the story is : Kalau kau dapat PLKN , kau pergi je beb . Tak payah cakap banyakk . Kau akan tahu macam mana kehidupan orang kat sana . Kau akan banyak belajar tentang PLkN tentang hidup kau sendiri .. Aku pun dah rindu sangat ni dekat Plkn . hahah . K laaa, sini je dapat share . Nenanti aku share lgai pasal PLKN. Stay Tuned .. Assalamualaikum :)

No comments :

Post a Comment